Op het Hippisch Festijn in Varsseveld wonnen ponyamazones Indy van Dijk, Lieve Hollestelle en Joëlle Lievestro van ponyclub Zelhem e.o. op zondag 20 september op zeer overtuigende wijze de Ben Gilbers Bokaal. De apetrotse amazones mochten met de overwinning een dikke cheque van 1000 euro in ontvangst nemen voor PC Zelhem.

Het team van ponyclub Zelhem e.o. maakte er samen met andere ponyclubs uit de regio een bloedstollend spannende wedstrijd van. Eerste starter voor ponyclub Zelhem Indy van Dijk zette met Gallant’s Dynamite de toon door een uitstekende foutloze rit af te leveren. Ook Joëlle Lievestro liet met haar snelle Saphira alle balken liggen en voerde daarmee de druk op de laatste Zelhemse amazone, Lieve Hollestelle, nog wat verder op. De gespannen clubsupporters langs de ring zagen echter hoe Lieve het hoofd zeer koel hield en haar pony Komodo Van Orchid’s fantastisch foutloos door de finish reed.

Dikke cheque
De laatste starters in de wedstrijd konden nog roet in het eten gooien voor PC Zelhem, maar na enkele zenuwslopende minuten wachten was de overwinning een feit en kon er opgelucht gejuicht worden. De drie dolgelukkige amazones mochten de loodzware beker en een dikke cheque van 1000 euro voor de club in ontvangst nemen. En uiteraard hoorde bij die huldiging een prachtige ereronde op de pony.

Bestuur en leden van de Zelhemse vereniging laten weten ontzettend trots te zijn op de prestatie van het drietal. ‘De geldprijs kunnen we heel goed besteden aan de ontwikkeling van ons clubterrein en activiteiten binnen de vereniging’, aldus voorzitter Johan Schuttert.

Ben Gilbers Bokaal
De Ben Gilbers Bokaal werd dit jaar voor het derde jaar verreden op het hoofdterrein van het Achterhoeks Hippisch Festijn. De (spring)teamwedstrijd is ter nagedachtenis aan de heer Ben Gilbers, bestuurslid van het Hippisch Festijn . Elf teams, bestaande uit drie combinaties per club, komend uit de kringen Oude IJssel, Achterhoek Oost en Berkelland, gaan met elkaar de strijd aan in een wedstrijd waar gestreden wordt om de hoofdprijs van 1.000 euro voor de winnende club.